FŐOLDAL

Napkollektor Debrecen

NAPKOLLEKTOR SZERELÉS DEBRECENBEN

 

A szolár rendszerek egyre jobban elterjednek országunkban, köszönhető ez az igényelhető állami támogatásnak is (max 30-35%). A napkollektoros rendszer hazánkban az éves melegvíz felhasználásnak 70-80 % képes fedezni. Fűtésrásegítésnél 20-25 % energia megtakarítást érhetünk el. Medence fűtésnél 80-90% a megtakarítás.

Vállaljuk:


Debreceni cégünk vállalja minden típusú napkollektoros rendszer kiépítését,

beüzemelését, karbantartását.

 


Magyarország éghajlati adottságai lehetővé teszik ,hogy használati melegvíz ellátásunk 70-75% ,fűtésrásegités pedig 20-25%-át fedezni tudjuk (ingyen),napkollektoros rendszerrel. Ezért a napkollektor Debrecen területén is egyre elterjedtebb, alternatív energiaforrássá vált.

A napkollektor rendszerek előnyei:

A napkollektoros rendszereket kiválóan alkalmasak:

Hazánkban legelterjedtebb a használati melegvízelátás céljából való kialakítás. Egy családnál 60lit/fő-vel számolunk, és ennek megfelelően számoljuk ki a melegvíztároló méretét,amiben pótfűtést is alkalmazunk (gáz–elektromos áram-vegyes tüzelés). A tároló mérete határozza meg a napkollektormező nagyságát (4-5fő = 200, 300 liter = 4-6m²). A solár rendszerek kompatibilisek majdnem minden rendszerrel: villanybojler,kombi átfolyós-tárolós gázkazán, fatüzelésű fűtés és meleg víz tároló.

A napkollektoros rendszerek meleg víz ellátásra  hamar megtérülnek (4-5év),fűtés rásegítése hosszabb a megtérülési időszakkal kell számolnunk,mivel ősszel-tavasszal tudunk jelentős hőt előállítani a fűtés számára. A napkollektoroknak 2 nagy csoportjukat különböztethetjük meg  sík illetve vákumcsöves ,élettartalmuk30-40 év. A napkollektor mindegyik típusa nagyon jó hatásfokkal dolgozik, mivel a direkt és a szort sugárzást is kivállóan hasznosítják.

 

EMI által regisztrált kivitelezőként, a nyert pályázatok kivitelezésében partnerek vagyunk. Ingyenes tanácsadást illetve árajánlat készítést, valamint anyagbeszerzést kínálunk. Így a napkollektor Debrecen és az egész ország területén minőségi szinten válik mindenki számára elérhetővé.

Adatvédelmi tájékoztató